Bezienswaardigheden Bergen

De leukste attracties in Bergen

In Bergen is altijd iets te doen en daardoor is het er eigenlijk altijd gezellig. Bergen staats bekend als kunstenaarsdorp en heeft een ontzettend mooie ligging tussen de bossen en duinen en vlak bij het strand. Bergen is goed bereikbaar en is slechts 30 minuten fietsen vanaf Egmond aan Zee. Benieuwd naar de bezienswaardigheden in Bergen? Lees dan verder.

 

Bezienswaardigheden Bergen

Een jong hertje lacht naar de camera

Bezienswaardigheden in Bergen:

  • De Ruïnekerk
  • Het Hertenkamp
  • Filmtheather Cinebergen
  • Park Meerwijk
  • Centrum van Bergen

 

De Ruïnekerk

Bekijk deze prachtige oude, gerestaureerde kerk nabij het huidige centrum van Bergen. De kerk stamt uit 1597 en heeft vele roerige tijden doorstaan, van plunderingen tot renovaties. Op dit moment bevat de kerk nog steeds het graf van Wigbold Adriaan van Nassau die vlak voor de slag bij Bergen in 1797 overleed. De kogelgaten van die slag zijn nog zichtbaar in het huidige gebouw. De ruïnekerk is 28 minuten fietsen of 14 minuten met de auto.

 

Het hertenkamp

Een wandeling door Bergen is niet compleet zonder bezoek aan het hertenkamp. Hier vind u niet alleen herten maar ook andere dieren als eenden, zwanen en geiten. Het hertenkamp nodigt niet uit om de dieren aan te raken maar wel om even langs het kamp te zitten en te genieten. Met name op een mooie lente of herfstdag is het hier erg prettig vertoeven. Neem vooral ook de kinderen mee om te kijken naar alle dieren. Het hertenkamp is 29 minuten fietsen of 15 minuten met de auto.

 

Filmtheather Cinebergen

Op zoek naar een leuk activiteit in de avond? Bezoek het filmtheater Cinebergen voor een mooie film. Het filmtheather ligt op een unieke locatie net buiten het centrum van Bergen en biedt een gevarieerd aanbod aan films. Let in de programmering met name op het aanbod aan ‘wereldcinema’, relatief kleine producties van top producenten van over de hele wereld. Uiteraard bekijkt u de film onder het genot van een sfeervol hapje en drankje. Het filmtheater is 28 minuten fietsen of 14 minuten met de auto.

 

Park Meerwijk

Om verwarring te voorkomen beginnen we meteen door te zeggen dat Park Meerwijk eigenlijk geen park is. Zoals bijvoorbeeld het Vondelpark of het Oosterpark. Park Meerwijk is een architectonisch project uit het begin van de vorige eeuw waarbij meerdere architecten de vrije hand kregen om 17 landhuizen te bouwen. Alle huizen zijn de moeite waard om te bekijken maar uiteraard alle bewoond. De stijl van de huizen is later de Amsterdamse School gaan heten. Ook Park Meerwijk is 29 minuten fietsen of 15 minuten per auto vanaf Maris Apartments.

 

Centrum van Bergen

Dit is geen specifieke bezienswaardigheid maar meer een verzameling van bezienswaardigheden. In het gezellige centrum van Bergen is namelijk altijd wel iets te beleven. Van gezellige winkels tot leuke restaurants voor een prima lunch. U kunt hier prima een dag verblijven door een mooie wandeling te maken, de winkels te bekijken en bijvoorbeeld het hertenkamp te bezoeken. In het centrum is parkeren betaald, wij raden aan om op een mooi dag dan ook op de fiets te stappen. Het is zo’n 30 minuten fietsen en 15 minuten met de auto.

 

Maris Apartments Egmond aan Zee

Zin om de omgeving van Bergen te ontdekken vanuit een luxe appartement met uitzicht over zee? Boek een van de appartementen bij Maris Apartments en geniet van een ontspannen vakantie aan de kust.

Bekijk appartementen