Bezienswaardigheden Alkmaar

Attracties in Alkmaar

Alkmaar is een stad van kaas, voetbal en een traditionele Hollandse cultuur. De omgeving is kalm en bestaat uit ver strekkende velden en vaarten. In de Sluispolder net buiten de stad bevindt zich een golfbaan. Aan de rand van de stad staat de Molen van Groot over de stad te waken. Op de fiets vanaf Maris zult u vooral de typische vlakke velden tegenkomen tot je de stad ziet. Bij mooi weer is dit een mooi stuk fietsen. Lees verder voor om onze keuze van bezienswaardigheden in Alkmaar te ontdekken.

 

Bezienswaardigheden Alkmaar - Molen van Groot - Maris Luxe Appartementen

De molen van Groot

 

Bezienswaardigheden in Alkmaar:

  • Molen van Groot
  • AFAS Stadion
  • Kussend kaasmeisje
  • Het huis met de kogel uit 1557
  • Grote Sint Laurenskerk

 

De Molen van Groot 

De molen van Groot is gelegen tussen de Ritsevoort en de Vrouwenstraat aan de rand van de oude stad. De molen is prachtig om te zien en goed onderhouden. De molen is niet altijd open voor bezoekers dus als u de molen van binnen wilt bekijken is het handig om hier eerst even naar te informeren. Afstand vanaf Maris: 12 km (20 minuten met de auto, 39 minuten met de fiets.)

AFAS Stadion

Voor de echte sportliefhebber is het bezoeken van het AFAS stadion een genot. Het thuisstadion van de voetbalclub AZ heeft een maximaal aantal toeschouwers van 17000. Het stadion is met de auto gemakkelijk te bereiken maar parkeren kan op een wedstrijddag lastig zijn. Mocht het weer goed zijn dat is het stadion vanaf Maris ook goed met de fiets te bereiken. Afstand vanaf Maris: elf kilometer. (18 minuten met de auto, 40 minuten fietsen.)

Kussend Kaasmeisje

Ooit een bronzen beeld gekust? Nee? Ik eigenlijk ook niet maar mocht u interesse hebben dan is dit in Alkmaar mogelijk. En niet zo maar een beeld, het betreft het symbolische Beemster kaasmeisje. Het beeld is ontworpen door Gerard Velzeboer en gemaakt door Fabio Pravisani. Heeft u zin in kaas gekregen na het kussen? Loop dan ook eens langs het nabijgelegen kaasmuseum. Vergeet niet een foto te maken tijdens het kussen. Afstand vanaf Maris 11km (18 minuten per auto, 40 minuten fietsen.)

Het huis met de kogel uit 1557

Beleef de geschiedenis van de stad tijdens een bezoek aan dit monumentale huis. Het huis heeft zijn naam te danken aan de kogel die linksboven in de gevel is aangebracht. Deze kogel is tijdens het beleg van Alkmaar door de Spanjaarden door de gevel van het huis geschoten. Uiteindelijk eindige dit beleg, na het doorbreken van de dijken in opdracht van Willem van Oranje in een ontzet. Een mooi stuk Alkmaarse geschiedenis. Afstand van Maris 11 km (20 minuten met de auto en ongeveer 40 minuten fietsen.) Lees meer.

Grote Sint Laurenskerk

De Grote Sint Laurenskerk is een begrip in de stad Alkmaar. De monumentale kerk doet niet alleen dienst als kerk maar ook als concertzaal en evenementenlocatie. De concerten variëren van klassiek en barok tot neoklassiek en modern. Er wordt zelfs een tattoo conventie georganiseerd in dit huis van god. Dus niet bepaald een standaard zondagsmis. De afstand vanaf Maris is om en nabij 10 kilometer. Dit is net als de vorige bezienswaardigheden zo'n veertig minuten fietsen of 20 minuten met de auto. (20 minuten per auto, 40 minuten fietsen.)

Maris Luxe Appartementen in de buurt van Alkmaar

Al met al heeft Alkmaar een aardige keuze aan bezienswaardigheden. Dit maakt Alkmaar een mooie stad om te bezoeken vanaf Maris Apartments. Wanneer u terug komt in een luxe appartement van een dag vol avontuur kunt u s ’avonds heerlijk genieten van het uitzicht over zee. Wij wensen u een fijn verblijf toe. 

Benieuwd naar de appartementen?

Bekijk appartementen 

Op zoek naar een voordelig verblijf?

Bekijk arrangementen