Bezienswaardigheden Egmond aan Zee

Attracties in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een dorp in de gemeente Bergen en wij dragen Egmond een warm hart toe. Er is van alles te beleven, zowel in de zomer als in de winter. Bij mooi weer kunt u een mooie wandeltocht door het dorp maken en in de winter is het goed toeven op het strand. Wij vertellen je graag de bezienswaardigheden in Egmond aan Zee. Lees verder.

 

Bezienswaardigheden Egmond aan Zee

Vuurtoren J.C.J. Van Speijk

 

Bezienswaardigheden in Egmond aan Zee:

  • Vuurtoren J.C.J. Van Speijk
  • Musuem van Egmond
  • Bunkermuseum
  • Museum Prins Hendrik de Zeevaarder
  • Het strand van Egmond aan Zee

 

Vuurtoren J.C.J. Van Speijk

De vuurtoren J.C.J. Van Speijk is een echte highlight in de omgeving. De vuurtoren is vernoemd naar Jan van Speijk, de luitenant-ter-zee die in 1831 zichzelf inclusief schip en bemanning opblies om zich maar niet over te geven aan de Belgen. Niet alleen een vuurtoren maar ook is er een fregat van de Nederlandse vloot vernoemd naar Jan van Speijk. De vuurtoren is gebouwd van natuursteen en is 28 meter hoog. De vuurtoren is een officieel rijksmonument sinds 1967 en de moeite waard om te bezoeken wanneer u in de buurt bent.

Museum van Egmond

In het museum van Egmond vind u een mooie verzameling die u de geschiedenis van Egmond laat beleven. Afgezien van geschiedenis ziet u hier ook stukken uit het heden. Het museum bestaat al sinds 1960 en is niet heel groot. Sinds 2018 heeft het museum drie ruimtes voor tentoonstellingen. Gezien de situatie omtrent de pandemie gaat het museum pas in 2021 weer open. Desalniettemin is dit museum erg de moeite waard. Goed om te weten, u kunt gratis naar binnen met uw museumkaart.

Bunkermuseum

Het bunker museum Jansje Schong is een indrukwekkende beleving in de duinen van Egmond aan Zee. Het museum is een oude, uitgegraven Duitse munitiebunker uit de tweede wereldoorlog. In het museum leert u naar wie het museum is vernoemd (Jansje Schong) alsook over Egmond aan Zee in de periode 40-45. Het museum is sinds 2016 officieel open. Voor de huidige openingstijden kunt u het beste even op de website kijken. Het museum is voor een prijs van 1 euro 50 al te bezoeken.

Museum Prins Hendrik de Zeevaarder

In het Prins Hendrik de Zeevaarder museum wordt het leven van de zeevaarders gevierd, kunnen we wel zeggen. In dit museum vind u glas-in-lood ramen en modellen van schepen. Ook met de hand gemaakt viskotters en schilderijen vind u in het museum. Het museum is niet groot maar biedt genoeg om een mooi beeld te krijgen van het leven van een zeevaarder. Het museum is gelegen op de eerste etage van rijksmonument Prins Hendrikstichting.

Het Strand van Egmond aan Zee

Uiteraard is het strand van Egmond een Zee een bezienswaardigheid. Misschien wat vreemd om het strand hier te noemen maar voor velen biedt het een bijzondere beleving. Het uitzicht strekt ver en het strand biedt de mogelijkheid voor mooie wandelingen en andere sportieve activiteiten. Met of zonder kinderen u zult het naar uw zin hebben op het strand. Weer of geen weer.

Maris apartments Egmond aan Zee

Vanuit een luxe appartement aan zee van Maris ontdekt u op perfecte wijze de omgeving van Egmond aan Zee. U kunt de meeste bezienswaardigheden te voet bereiken vanaf de Maris appartementen maar u kunt ook een (electrische) fiets huren.

Benieuwd naar de appartementen?

Bekijk de appartementen

Op zoek naar een voordelig verblijf? 

Bekijk arrangementen