Gezinsvakantie kerst: Een luxe verblijf én leuke activiteiten in de kerstvakantie

Het weer in Nederland tijdens de kerstvakantie laat voor veel mensen te wensen over. Gelukkig biedt het voor veel mensen ook een mooie gelegenheid om met het gezin door te brengen bij een warme openhaard met een lekkere kop chocomel terwijl buiten de regen zachtjes tegen het raam tikt.

Wat te doen in de kerstvakantie

Welke uitjes heeft Egmond aan zee te bieden op een van die grijze dagen? Of zoals de kinderen het misschien zouden verwoorden: Wat is er nou te doen met slecht weer? Want wat het najaar en de winter wel te bieden hebben zijn schoolvakanties en die vormen een mooie gelegenheid om er met het gezin op uit te willen gaan. Een volledige gezinsvakantie of zomaar een weekendje weg bijvoorbeeld. In dit artikel vertellen we een aantal leuke activiteiten die met de familie in Egmond en de omgeving te doen zijn als het weer even wat minder is, al is dat in ons opzicht helemaal geen probleem om een goede tijd te hebben!

Het weer in Egmond aan zee in de winter

Maar hoe is het weer eigenlijk écht in Egmond aan zee in de herfst en de winter? De afgelopen jaren zijn minder koud geweest dan zo’n tien jaar geleden maar aangezien het langs de kust aardig kan waaien kan je er van uitgaan dat het hier koud aanvoelt. De gemiddelde maximale temperatuur is in november 10 graden. In december, januari en februari is dat 6 graden. De neerslag is gemiddeld in november het meest en neemt daarna geleidelijk tot in de zomer af. Er is een livewebcam beschikbaar om het huidige weer te kunnen bekijken op het strand. Aangezien Maris Apartments aan het strand ligt komt dit dus goed overeen met de weersomstandigheden bij het appartement. Bekijk de webcam of bekijk voor het actuele weerbericht Buienalarm.nl

Leuke activiteiten in de kerstvakantie

Zoals je ongetwijfeld al weet ligt Egmond aan Zee aan de kust en heeft het een mooi en breed strand. Leuke activiteiten die in de kerstvakantie te doen zijn op het strand zijn onder andere paardrijden, vliegeren, kitesurfen en lekker uitwaaien middels een strand- en duinloop. En na al deze activiteiten is er niks lekkerder dan warm thuiskomen in een appartement dat van alle gemakken is voorzien. Een warm bad dat voor je klaar staat, de open haard aan en een lekkere kop thee of een goed glas wijn die perfect aansluit bij het weer en op precies de juiste temperatuur bij je uit de wijnklimaatkast komt. Klinkt als een fijne manier om je kerstvakantie door te brengen toch?

Bekijk de appartementen

Uitjes kerstvakantie

Maar we zijn er nog niet want de omgeving heeft nog meer te bieden dan de zojuist genoemde activiteiten. Zo zijn er in en rond de kerstvakantie een aantal grote evenementen gepland die leuke uitje met het gezin vormen zoals de strandrace Egmond pier Egmond, het Proef Egmond foodevenement, de Egmond halve (of kwart) marathon en de Fjoertoer. Dit laatste uitje, de Fjoertoer, behoeft misschien enige uitleg. De Fjoertoer is een wandeltocht die in de avond plaatsvind en waar je op een unieke manier (met het hele gezin) kennis maakt met de geschiedenis en de cultuur van de omgeving. Op dit uitje zul je langs de weg licht- en vuurshows tegenkomen en genoeg lekkers om het niet te koud te krijgen. De data van alle zojuist genoemde evenementen in maar ook rond de kerstvakantie vind je hieronder in een duidelijke opsomming. Bekijk voor een goede indruk hier de Fjoertoer Aftermovie 2018

Voor de sportievelingen onder ons die liever binnen blijven zijn er uiteraard ook nog binnen activiteiten als yoga en fitness. Zo blijft u zich ook met het slechte weer goed en fit voelen.

Uitjes tijdens de kerstvakantie in Egmond aan Zee met slecht weer

  • Paardrijden
  • Uitwaaien middels een Strand- en duinloop
  • Vliegeren
  • Kitesurfen

Paardrijden op het strand Egmond aan Zee tijdens gezinsvakantie

Welke evenementen zijn er in (en rond) de kerstvakantie in Egmond aan Zee?

  • Fjoertoer - zaterdag 30 november 2019
  • Proef Egmond foodevenement - zaterdag 16 november 2019
  • Egmond pier Egmond – zaterdag 11 januari 2020
  • Egmond halve (of kwart) marathon – zondag 12 januari 2020

Gratis parkeren In Egmond aan Zee

De weg naar Egmond aan Zee is zeer goed begaanbaar, en de Maris appartementen zijn goed bereikbaar. Daarnaast is er direct onder het gebouw een privéparkeergarage met voldoende ruimte voor de auto. Huurt u een Superior appartement? Dan is er ruimte voor twee auto’s in onze parkeergarage. Uiteraard worden er geen kosten in rekening gebracht voor het parkeren. Gratis parkeren dus voor u en de familie, wel zo makkelijk.

Met het openbaar vervoer naar Egmond aan Zee

Egmond aan Zee heeft geen treinstation maar wel een redelijke busverbinding. Dit is iets waar rekening gehouden mee dient te worden wanneer je met het openbaar vervoer naar Egmond aan Zee wilt komen. Vanaf Alkmaar, Heiloo én Castricum gaat er een bus naar Egmond aan Zee. De tijden van het openbaar vervoer naar Egmond aan Zee zijn ondere andere te bekijken op 9292.nl.

Kerstaanbieding

De decembermaand kost al genoeg en daarom geeft Maris Apartments een mooie kerstaanbieding van 10 procent op elke boeking van een verblijf in de maand november, december en januari. Dat is ons geschenk aan u om nog meer het gezin uit deze donkere maanden te halen. Want een weekje weg, bijvoorbeeld in de kerstvakantie kan zoveel leuks te bieden hebben ongeacht het weer.

Nog niet overtuigd van de activiteiten? Bekijk de Maris Locatiepagina of het artikel Luxe vakantie met kinderen in Nederland voor avontuurlijke inspiratie.  

 

Maris Apartments, vakantie zoals vakantie moet zijn.

Kortingscode: LASTMINUTE10 *geldig in 2019

Voor actuele aanbiedingen bekijk de Alys Finest accommodations aanbiedingen.

 

Op zoek naar een luxe kerst aan zee?

lees: Luxe Kerst aan Zee